Om venavind

Om Venavind

Venavind AS ble startet 1.1.2020 etter eier og drivers Therese Herambs initiativ til rideundervisning i flere år i Gudbrandsdalen.

Venavind har 14 hester som brukes i den daglige driften, det være seg blant annet rideundervisning fra seks år og oppover, ponnipatruljen fra tre år og oppover, terapiridning, kjøring med hest og vogn, trening av hest, og fjellridning med rideleir og ridepakker av alle typer. Hestene holder til på Stavsplassen, Tretten, i Øyer kommune i Gudbrandsdalen i vinterhalvåret. Om sommeren og høsten tilbyr Venavind rideturer i fjellet i samarbeid med Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet. Her får alle hestene nyte frisk fjelluft, og samtidig ta med gjester ut i det nydelige fjellandskapet.

Ukentlig er det 70 elever og deltagere innom hestesportsenteret, i en alder fra tre år til over 70, og om sommeren har vi hundrevis av besøkende som enten er med på rideleir eller kommer innom på enkeltturer.

Therese Heramb

Therese Heramb er utdannet Trener 1 ved Norges Rytterforbund, samt har Modul 1 av Rider in Balance. Som trener er hun energisk og ønsker å gi trygghet med hesten, samtidig som det skal være gøy og alle skal få oppleve mestring i omgang med hesten. Fysisk, så vel som psykisk grunntrening av både hest og rytter, samt rytterens innvirkning på hesten via sitsens balanse, vekt og hjelpere er alltid i fokus. Underviser opp til LA i både sprang og dressur. Therese reiser også rundt i Gudbrandsdalen og underviser.

Therese Heramb og Peléus

Andrea L. Indahl

Andrea er utdannet Ridetrener 2 fra Dansk Rideforbund og har arbeidet som ridelærer hos Kjerlingland Hest- og Aktivitetsgård, i tillegg til å ha gjesteinstruert på flere staller i Kristiansand. Hun fikk sin første ponni da hun var 14 år, nordlandshingsten Benson, som nå er 24 år og er satt ut på helfôr i Bergen. Hun har stilt hingst på kåring på Stav gjentatte ganger, og har konkurrert i sprang og dressur på LB-LA-nivå. Hun er inspirerende og tar utgangspunkt i sitsen for å skape utvikling og mestring for både rytteren og hesten.
Andrea Indahl

Emilie Fosso Nettum

Emilie Fosso Nettum er den ivrigste jenta du kommer til å møte i stallen. Hun arbeider i rideskolen og på rideleir om sommeren, samt guider fjellturer med gjester, og hjelper flittig til i stallen, på aktivitetsdager og med ponnipatruljen, og generelt der det trengs. Emilie er elev i rideskolen, har Luna på fôr og er å finne i stallen så og si hver dag. Hun er pliktoppfyllende og kjenner hestene utrolig godt, da hun bruker mye tid med de. 
Lurer du på noe i stallen eller med hestene, spør Emilie.
Emilie Fosso Nettum

NRYFs trenerutdanning

Det overordnede målet for NRYFs trenerutdanning er:

Å utvikle et trenerkorps som, sammen med ridelærere, beridere med flere, kan utgjøre en grunnstamme i norsk ryttersports videre utvikling. En trener innenfor NRYFs trenerutdanningssystem innehar imidlertid en unik og svært viktig kompetanse som vil være avgjørende for at ryttersport skal kunne fortsette å utvikle seg innenfor NIFs idrettslige rammer. Med trener menes person som gir opplæring og innføring i idrett, samt planlegger og gjennomfører målrettet idrettstrening. NRYFs trenerutdanning skal utvikle trenere med kompetanse til å tilby fullverdig utdanning til både hest og rytter ved at vi:

  • Gjennomføre trenerutdanning i tråd med NIFs «Trenerløypa».
  • Etterutdanner eksisterende trenerkorps.
  • Øker samarbeidet med relevante utdanningsinstitusjoner.

NRYFs trenerutdanning er utarbeidet etter et felles rammeverk for trenerutdanning, kalt «Trenerløypa». Dette er et strategidokument, utarbeidet av Norges Idrettsforbund, og er vedtatt i hele norsk idrett. NRYFs arbeid med trenerutdanning ble påbegynt i 1998, hvor NIF som merkevare var essensiell for utarbeidelsen overfor de profesjonelle aktørene i sporten.

Hentet fra rytter.no.

Handlekurv
Skroll til toppen