,

Ridekurs Stavsplassen

360,00 kr

Velkommen til ridekurs med Venavind på Stavsplassen. Ridekursene våre innebefatter blant annet dressur, sprang, teoritimer, turridning, longering, voltige, tømmekjøring, gymkahna eller andre type hesterelaterte aktiviteter. Hensikten er å lære å omgås hesten på alle arenaer, ikke bare oppe på ryggen deres.

 

Ridekursene går kontinuerlig gjennom hele året, og du kan når som helst melde deg på så lenge vi har ledig plass! Send oss gjerne en henvendelse på post@venavind.no dersom du lurer på hvilken gruppe eller nivå som passer best for deg.

 

Ridekurs på Stavsplassen med Venavind

Beskrivelse

Velkommen til ridekurs på Stavsplassen, Tretten høsten 2024. 

Oppstart er i uke 36 og varer frem til uke 51.

Ponnipatrulje 5 – 8 år m/ leier
Enhjørninger
Fra 9 år Nybegynner
Pennyklubben
Fra 9 år Lett øvet m/ trav
Hestekrefter Lett øvet m/ gallopp
Øvet
Ungdom Behersker alle gangarter og sprang
Voksen 1
Voksen Nybegynner
Voksen 2
Voksen Øvet, alle gangarter
Privattime
Privattime m/ instruktør på egen eller leid hest

 

Hensikten med kurset

Et viktig aspekt i all omgang med hesten er sikkerhet – din egen, hestens og omgivelsenes. Å ri eller håndtere hester er ikke farlig så lenge du gjør det på riktig måte. Det å tenke sikkerhet må gjennomsyre all håndtering og omgang med hesten. I bunn og grunn handler sikkerhet stort sett om å forstå hvordan hesten oppfører seg og reagerer i ulike situasjoner. Når du er i stand til å ”lese hesten” og vet hva som virker skremmende og hva som gjør den trygg, da er du kommet et stykke på vei, og du vil naturlig gjøre ting på rett måte. Til og med når det gjelder ting du til å begynne med oppfattet som omstendelige og unødig tidkrevende. Å gjøre ting på en sikker måte er alltid best.

Som ved all annen trening av hesten er det viktig at økten tilpasses til hesten og rytterens nivå. 
Instruktørene

Instruktørene er Therese Heramb og Andrea Lauritzen Indahl. Therese underviser både barn og voksne i nærområdet via firmaet sitt Venavind AS, og har rideleir og guider turer på Venabygdsfjellet hos Spidsbergseter. Hun er utdannet Trener 1 i ridning ved Norges Rytterforbund og har kurs i Rider in Balance Modul 1. Therese er energisk og ønsker å gi trygghet med hesten, samtidig som det skal være gøy og alle skal få oppleve mestring i omgang med hesten. Hun har hatt flere hester opp gjennom årene, og vært innom både galoppsporten, sprang og dressur. I dag konkurrerer hun MB dressur på hesten sin Pelle.

Andrea er utdannet Ridetrener 2 fra Dansk Rideforbund og har arbeidet som ridelærer hos Kjerlingland Hest- og Aktivitetsgård, i tillegg til å ha gjesteinstruert på flere staller i Kristiansand. Hun fikk sin første ponni da hun var 14 år, nordlandshingsten Benson, som nå er 24 år og er satt ut på helfôr i Bergen. Hun har stilt hingst på kåring på Stav gjentatte ganger, og har konkurrert i sprang og dressur på LB-LA-nivå. Hun er inspirerende og tar utgangspunkt i sitsen for å skape utvikling og mestring for både rytteren og hesten.

Medhjelper

Emilie Fosso Nettum er den ivrigste jenta du kommer til å møte i stallen. Hun arbeider i rideskolen og på rideleir om sommeren, samt guider fjellturer med gjester, og hjelper flittig til i stallen, på aktivitetsdager og med ponnipatruljen, og generelt der det trengs. Emilie er elev i rideskolen, har Triana på fôr og er å finne i stallen så og si hver dag. Hun er pliktoppfyllende og kjenner hestene utrolig godt, da hun bruker mye tid med de. Lurer du på noe i stallen eller med hestene, spør Emilie.

Det kan leies inn andre instruktører som vikar, eller på enkelte dager.

Hestene
Hestene vi bruker står oppstallet på Stavsplassen. Dette er både rideskolens og private hester som vi er veldig glade i, og som dere er så heldige å få låne. Dette betyr også at vi må tilpasse oss hestene og hvordan de liker arbeidsoppgaven med å være med på ridekurs. Det er instruktørene som bestemmer hvem som skal ri på hvilke hester, og dette kan variere fra gang til gang. Men det er jo også spennende å ri forskjellige hester, det lærer man mye av! Hesterasene er nordlandshest, sportsponni, araber, kaldblods, fjording, varmblods, shetlandsponni, dølahest, ridehest og islandshest, så vi har et bredt utvalg.
Rytterens utstyr
Når du rir skal du bruke tettsittende klær og unngå store, vide jakker, bukser og skjerf. Det er ønskelig du rir med lange bukser og hansker for å unngå gnag- og brannsår fra tøyler og reimer.

Hjelm
Norges Rytterforbund har bestemt at hjelm skal bæres ved riding og kjøring ved konkurranser og aktiviteter innenfor forbundets virksomhet. Ridehjelmen skal sitte godt og være passe stor og være tilpasset kravene, det vil si at den er godkjent med CE-merking. Vi har dessverre ikke utlån av hjelmer (men du kan låne de første gangene til du får skaffet din egen).

Sko med hæl
Det å benytte riktige sko er like viktig som å bruke hjelm. Både for bekvemmelighet, men ikke minst sikkerhet, skal du bruke ridestøvler eller ridesko med hæl. Ridestøvler gir den beste beskyttelse både for føtter og ben. Har skoene hæl, kan ikke foten gli gjennom en stigbøyle av rett størrelse. Støvler og sko skal ha en forholdsvis tynn, riflet såle. Dersom du har grove ridesko eller støvler med altfor brede og tykke, grove såler, er det en risiko for at de skal sette seg fast i stigbøylen, noe som utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Vi har sikkerhetsstigbøyler på alle hestene våre, det vil si at de løses ut ved et eventuelt fall, for å unngå at rytteren blir hengende fast i bøylen.

Sikkerhetsvest

Dersom du bruker sikkerhetsvest ved riding eller kjøring, skal denne være CE-merket. Vestens passform er viktig, den skal være behagelig å ha på og av rett størrelse. Kjøp aldri en sikkerhetsvest du skal vokse i! Da gir ikke vesten tilstrekkelig beskyttelse, og har du skikkelig uflaks kan den gjøre mer skade enn nytte. Vær nøye med å velge riktig vest. Vi har ingen krav til bruk av sikkerhetsvest på kurset, men anbefaler det. Ved sprangridning skal sikkerhetsvest brukes av alle ryttere under 18 år.
NB:Ta med deg varme vind- og vanntette klær og sko som ta°ler a° bli litt møkkete. Det kan hende hestene er litt møkkete, og da blir nok vi litt skitne ogsa° 🙂 Vi rir inne i ridehallen ved dårlig og kaldt vær. Det kan også være litt kjølig inne i stallen. Kle på dere godt i vinterkulda fremfor å ha «korrekte» rideklær, det er vondt å bli kald.
Program ridekurs

  1. Vi setter av 75 minutter pr. kurs, og ca fire-seks deltagere pr. gruppe (dette kan variere, men dette er utgangspunktet). Det inkluderer stallarbeid, stell, av- og påsaling, av- og påstigning av hesten, så ridningen foregår i 35 – 40 minutter på de eldste gruppene, og noe mindre på de yngste gruppene da kurset også inneholder stell og klargjøring av hesten.
  2. Siste gruppe beregner 30 minutter til nedskritting og «legge» hestene for kvelden.
  3. Ridekurs innebefatter også at kursdager kan bli brukt til teoritimer, ryttertreninger, turridning, longering, voltige, tømmekjøring, gymkahna eller andre type hesterelaterte aktiviteter. Hensikten er å lære å omgås hesten på alle arenaer, ikke bare oppe på ryggen deres.
  4. På dette kurset vil du blant annet få ri, sale på eller av hesten, og stelle den enten før eller etter endt rideøkt (da vi har mange grupper pr. dag vil det variere hvor mye stell som kan gjøres før/etter hver økt. Dersom du ønsker mer tid til dette, bli stallhjelp, se punktet nedenfor).
  5. Flere av kursdeltagerne er med som stallhjelpere som er med på mer stallarbeid, som stell, klargjøring til fôringer, rensking, leie hester, osv. En fin måte å lære mer om hesten, og å bli bedre kjent med rutiner og ansvaret for hestehold. Er du interessert i dette, ta kontakt!
  6. All ridning vil hovedsakelig foregå inne i ridehallen vinterstid.
  7. Uke 40 og 41, torsdag 17. oktober, skjærtorsdag og 17. mai blir det ikke kurs, men vi gir beskjed i god tid.
  8. Oppmøte er i stallen, der finner du informasjon om hvilken hest du skal ha, samt hjelper til med å sale opp hestene som skal på timen din, mer informasjon blir gitt etter første kursdag.

Ber om at alle deltagere og foresatte unngår å oppholde seg på ridebanen på grunn av sikkerheten. Mellom timene er det fint om dere er med å renske banen for å holde ridebanebunnen som god som mulig, samt tømme trillebårer utenfor banen og i ridehallen.

Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme underveis.

Instruktørene forbeholder seg retten til å flytte deltagere mellom grupper og tidspunkt.

Betaling

Betaling gjøres her ved påmelding. Merk at betalingen må gå gjennom for at påmeldingen skal være godkjent! Du mottar også en bekreftelse pr. e-post når påmelding og betaling er gjennomført.
Pris
  • Kurset varer fra uke 36 til og med uke 51, prisen er da 360,– pr. deltager pr. gang.
  • Hallkort for leie av Hippodromen er inkludert i prisen på ridekursene!

Hallen

Vi kommer til å ri mest innendørs i ridehallen vinterstid, og ute vår, sommer og høst.
Medlem i rideklubben
Innmelding og priser i rideklubben finner du her:
Det er ikke noe krav om medlemskap i Stav Kjøre- og Rideklubb for å delta på ridekurs, men anbefaler medlemskap for å delta på ridestevner og flere hesteaktiviteter i regi av rideklubben.
Fotografering
Ved å melde på en deltager til rideaktiviteter med Venavind AS, godkjenner du også at Venavind AS og deres samarbeidspartnere kan komme og fotografere eller filme under ridning og hesteaktivitet, og at disse bildene kan anvendes i vårt reklame- og markedsmateriell i ettertid, på både trykte og digitale, sosiale medier. Hvis dette ikke er greit, må vi få beskjed om det på forhånd, og vi respekterer selvsagt det.
______
Deltagelse på all undervisning og kurs skjer på eget ansvar.

Gleder oss til å bli kjent med dere 🙂

 
PÅMELDING TIL RIDEKURS HØSTEN 2024
Påmelding til ridekurs skjer via lenkene nedenfor
All informasjon om kursene står i lenkene, har dere ytterligere spørsmål, ta kontakt med Therese.
Informasjon og påmelding mandager:

https://www.letsreg.com/no/register/RidekursStavsplassenmandagerhosten2024#/

Informasjon og påmelding tirsdager:

https://www.letsreg.com/no/register/RidekursStavsplassentirsdagerhosten2024#/

Informasjon og påmelding onsdager:

https://www.letsreg.com/no/register/RidekursStavsplassenonsdagerhosten2024#/

Informasjon og påmelding torsdager:

https://www.letsreg.com/no/register/RidekursStavsplassentorsdagerhosten2024#/

Merk at påmeldingen fullføres når betaling er registrert og du har mottatt en ordrebekreftelse på e-post som bekrefter plass.
Enkelttimer settes opp etter egne avtaler, og er hovedsakelig onsdag kveld og fredag på dagtid, eller helg.
______
Deltagelse på all undervisning og kurs skjer på eget ansvar.
 

Gleder oss til å bli kjent med dere!

Handlekurv
Ridekurs Stavsplassen
360,00 kr
Skroll til toppen